måndag 5 mars 2012

Solen skiner på första maj!

Nu är det klart att Stefan Löfvén kommer till Göteborg på första maj. Det är fantastiskt kul och härligt! Även om det så regnar småspik så tror jag att solen ändå kommer att skina över alla röda hjärtan där på Götaplatsen. Förra året var första gången på över tjugo år som jag var i Göteborg på första maj. Om det har jag skrivit i ett tidigare inlägg. Då var det Leif Pagrotsky som var huvudtalare och bästa parollen i demonstrationståget var "Känn ingen sorg för oss Anders Borg, för sossarna styr i Göteborg!" 


Tänk att det är lillasysterstaden som fått både Paggan och vår nye partiledare!
Men vad kommer Stefan att prata om? -hur det blir med jobben? -hur blir det med vårdbolagen, och med kärnkraften? -hur blir det med det livslånga lärandet, och välfärden, och mångfalden, och jämlikheten?
Frågorna är så många och ännu har jag inte sett svaren. Orosmolnet är att det blir lite Messias-känsla över det hela. Vi vill och hoppas så mycket, men vi vet inte riktigt på vilket sätt. Vi vill att någon kommer med ett enkelt svar och visar på en enkel väg till målet. Men Stefan Löfvén är inte Messias. Bara nästan...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar